Tutki­muse­ne­telmien kehittyminen on antanut dinosau­ruksille höyheniä, kirkkaita värejä ja älyä, mutta valtaosa 165 miljoonan vuoden aikana eläneistä otuksista on yhä löytymättä.

Itä-Suomen yliopiston tutkimus osoittaa, että tuho­hyön­teinen iskee helpommin kuusikoihin, joiden vieressä on tehty avohakkuu. Hakattu puulaji voi olla mikä vain.

Jo aiemmat tutkimukset kertovat, että raudanpuute on yhteydessä monenlaisiin ongelmiin. Uusi tutkimus antaa tietoa äidin synny­tys­ter­veydestä sekä lapsen terveydestä koului­käiseksi saakka.

On tutkittu, että nam- ja yök-reaktioita koetaan jo kohdussa. Paitsi perimä myös äidin raskauden ja imetyksen aikainen ruokavalio vaikuttavat taaperon maku­miel­ty­myksiin.

Tim Ingold kirjoitti Sevet­ti­järvellä osana tutki­mus­työtään muistiin­panoja noin tuhannen sivun verran. Nyt hän palauttaa tämän vuosi­kym­meniä sitten kerätyn aineiston koltta­saa­me­laisille.

Viikon­loppuna aurin­komyrsky ei aiheuttanut merkittäviä häiriöitä. Pahimmillaan sähkö­verk­kojen kaatuminen voisi lamaannuttaa maailman.

Toistaiseksi tätä geneettiseen mutaatioon perustuvaa kuuroutta on hoidettu implanteilla.

Mitä yhteistä voi olla harvi­naisesta lihas­rap­peu­ma­taudista kärsivällä ihmisellä ja aitajuoksun olympia­mi­ta­listilla? Mutaatio samassa geenissä. Toiselta se vie voimat, mutta toiselle se antaa super­san­karin kehon. Tämä on tarina yhdys­val­ta­laisesta perhee­näidistä, joka jäljitti oman vasta­kohtansa.